Tarihi Ünlü yemek menüleri (mönü)

TARİHTEN İKİ GALA MENÜSÜ:

carlton Hotel,Londra-Haziran 1902
İngiltere Kral ve Kraliçesi şerefine verilmişti.

Şef Ahçı A.ESCOFFİER

MENÜ:

Taze sterlet havyarı
___
Kantalu kavunu
___
Kırlangıç konsomesi
___
Kral çorbası
___
Karavides filetosu muslin
___
Yarka piliç eduart VII
___
Kuzu filetosu rejans
___
Ördek palazı göğsü
___
Kligo şampanyalı kar
___
Ananaslı ortolon kuşu
___
Marul göbeği finzerb
___
Enginar favorit
___
Şeftali Alexandra
___
Benim arzum-çeşitli bisküit

*****
Palais De L Elysee-Elize Sarayı,Paris-2 Eylül 1959
Amerikan Başkanı Dwight Eisenhower şerefine verilmiştir.
MENÜ.

Soğuk konsome rubi
___
Şampanyalı breze levrek
___
Şarole sığır filetosu arlesienne
___
Soğuk ördek lamberty
___
Normand salatası
___
Mus glase petit duc(bisküi ile/petits fours)


*****

ZİYAFET MENÜ:

yeşil biberli hindi terini
___
Dil filetosu imperial
___
Sığır filetosu turniset
kremalı moriy
___
Salata göbeği
___
Çeşitli peynirler
___
Sorbe dondurma roze şampanyalı
Bisküit çeşitleri

*****

Şömineden dumanlı mersin
Tereyağ ve tost
___
Köri esanslı konsome
___
Biberiye otu ile kuzu sırtı roti
Kuzu göbeği mantarı ile doldurulmuş enginar
patates gofret
___
Birkaç yaprak salata
___
Yer nebatları ile tabii kokulu peynir tepsisi
___
Vanilyalı dondurma bombası(bisküit sepeti)

*****

YILBAŞI MENÜ:
Soğuk gurme tabağı
___
Yeni yıl konsome madrilen
___
Boğaziçi karidesi kardinal
Bersani incileri pilav
___
Kandra hindi palazı çevirme(sos jiblet)
Patates amandin
Tereyağlı ıspanak yaprağı ile doldurulmuş domates
___
Mimoza salatası(kar taneleri)
___
Parfe dondurma montmoransi
___
Taze meyva dilimleri

*****

Yorumlar

Popüler Yayınlar