CATERING Hizmetleri, catering hizmetleri hakkında bilgiler

Catering hizmetlerinde,otel konumu safhasında verilen hizmetlerde,deği-
şik banquet servislerine göre hazırlık yapılır.Pazarlama nüdürlükleri
tarafından,pazarlaması yapılan banquetlerde,gerek mutfak ve gerekse,ser-
vis tarafından yapılan hazırlıklar,banquet özelliğine ve şekline göre
yapılır.

Talep edilen catering hizmetleri,genel olarak aşağıdaki şekildedir.

-Resmi ve özel olarak düzenlenmiş sabah kahvaltıları,
-Brunch şeklinde açık büfeler,
-Lunch d affair veya Dinner d affair iş yemekleri,
-Gala dinner ler,
-Dinner de mariage(düğün kokteyleri)
-Cocktail partiler,
-Cocktail prolangeler,
-Garden partiler,
-Piknik partiler,
-Av partileri-Çay partileri,sürpriz partiler,
-Açık büfe banquetler,
-Hoş geldiniz partileri,Açılış yemekleri,Açılış kokteyl leri,
-Coffee breaklar,Nişan kokteyl ve yemekleri.

-Bunların dışında çok değişik amaçlarla da catering hizmetleri verilir.
Turizm sektöründe ve Otelcilikte hizmet belirli kalıplar içinde,sınırlı
değildir.Her geçen gün yenilikler ve değişimler eklenir,çünki Otelcilik
ve hizmet sektörü belirli bir kalıp içinde değildir,her geçen gün yenilik
ve değişim isteyen,cazibesini ve özelliğini geliştirmek ve insanların
hizmetine sunmak zorundadır.Yaratıcılık her zaman ön plandadır ve hizmet
çok geniş kapsamlıdır.Önemli olan hizmeti en iyi şekilde noksansız,ve tam
olarak yerine getirebilmek,kontrol mekanizmasını dikkatlice çalıştırmak
aksamalara mahal bırakmamak gerekir.Yapılması istenen bir işin,servise
çıkmadam önce gerekli kontroldan geçmesi ve itina gösterilmesi gerekir.
Aksi takdirde,karşınıza telafi edemeyeceğiniz pürüzler ve problemler çıka-
bilir.unutulan küçük detaylar ve eksiklikler,sizi çok zor durumlara düşü-
rebilir.

Bu bakımdan, gerek hazırlık safhasında ve gerekse servis safhalarında,
ilgili personelin ve sorumlu kişinin eğitiminin tam olması,daha önceden
yapılan işlemler,hazırlıklar ve detaylarla ilgili konularda gerekli iş
eğitiminden geçmesi ve tecrübe kazanması gerekir,hizmet sektöründe hiç
bir şey,kolay ve basit değildir,eğitimsiz personel işleri zorlaştırır ve
randıman veremez,eksik giden bir nalzeme veya eksik yapılan bir servis,
işletme hakkında kötü sonuçlar doğurur.

Yapılan hizmete baktığımızda,öncelikle kişiliklere hizmet etmek ve memnun
etmek zorundasınız,sizin yaptığınız görevi bir robot yapamaz,yapacağınız
görev,insan işlevine ait bir görev,konuşmanızla,bilgi ve becerinizle,hiz-
met sevğinizle,fiziksel özelliğinizle ve gayretinizle yerine getirmek ve
bitirmek zorundasınız.Bana göre,Dünyanın zor mesleklerinden bir tanesi,
Çıplak hizmet sektörü,neden mi dersiniz?her şeyinizle,konuşmanız,tavrınız
hareketleriniz,yürüyüşünüz,beceriniz ve kıyafetiniz ile,davetlilerin,
istek ve ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamak zorundasınız.

Bu mesleği yapanların,öncelikle yaptıkları görevi severek yapmaları ve
hizmet bilincinde olmaları gerekir.yapılan her görev kutsaldır,önemli
olan,yapılan işin sevilerek,özveri içinde yapılması ve haz alınmasıdır.
Eğitim ön plandadır,meslek bilgisi,beceri ve fiziksel olgular,hizmetin
vazgeçilmezleridir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar